Begeleid stretchen

Wil je liever onder begeleiding rekoefeningen doen?

 

kat

Dieren doen het van nature! Rekken is één van de manieren om het lichaam in optimale conditie te houden of te brengen. Dit zou, net als tandenpoetsen, eigenlijk tot de dagelijkse routines moeten behoren.

Het is wel belangrijk om dat op een juiste en verantwoorde manier te doen. Als je weinig of geen ervaring hebt met het doen van rekoefeningen, kan het verstandig zijn om dat een (aantal) keer onder begeleiding te doen. Op die manier leer je op de juiste manier rekoefeningen uit te voeren en kun je er daarna zelfstandig mee aan de slag.

Opbouw

In de rekoefeningen zit een opbouw. We gaan eerst kijken naar jouw lichamelijke gesteldheid, mogelijkheden en je doel. Door de 1 op 1 training krijgt je alle aandacht. Met behulp van een wandrek en andere hulpmiddelen gaan we samen de verschillende rekoefeningen uitvoeren.stretch Daarnaast krijg je adviezen hoe je de oefeningen thuis, zonder wandrek, kunt uitvoeren. Bij iedere volgende training wordt gekeken naar je vorderingen en kunnen desgewenst nieuwe oefeningen worden toegevoegd. Het kan zijn dat je lichamelijke gesteldheid zodanig is, dat het (nog) niet verantwoord is om te gaan rekken. In dat geval krijg je adviezen wat je kunt doen om jouw lichaam voor te bereiden op de rekoefeningen. Er is geen standaard oefenprogramma. Iedere oefensessie is op maat.

Voor wie?

Voor iedereen die…….
– op een verantwoorde manier wil (beginnen met) sporten.
– zittend of staand werk heeft (statische belasting).
– zwaar lichamelijk werk doet.
– lenig oud wilt worden/ zijn.