Effectief onderrugklachten aanpakken

Veel mensen kampen met onderrugklachten.
Er zijn veel oorzaken die deze klachten kunnen veroorzaken.
Maar er is ook een manier om deze aan te pakken!

De eerste stap

Idealiter begin je met het rechtzetten van de atlas.
Scheefstand van de atlas veroorzaakt namelijk een scheefstand in het bekken.
In veel gevallen is dat een belangrijke oorzaak van problemen in de onderrug.
Maar meestal is dat niet voldoende om de problemen volledig weg te nemen; de vaak vele jaren van scheefstand hebben een disbalans veroorzaakt in de onderrug en daarmee verkorte en verstijfde spieren. En daar moet dan dus verder aan gewerkt worden.

Het ‘onderrug pakket’

Met een jarenlange ervaring op het gebied van blessurebehandelingen heb ik een stappenplan ontwikkeld die, op de juiste manier en in de juiste volgorde uitgevoerd, een grote stap kunnen maken in het effectief behandelen van onderrugklachten. Het bestaat uit vijf afzonderlijke stappen die tezamen ongeveer een uur in beslag nemen.  Afhankelijk van de aard van de klachten en hoelang je ze hebt, zijn er meerdere behandelingen nodig. Na drie tot vijf behandelingen zijn er over het algemeen al flinke verbeteringen te merken.

De behandelingen

De eerste behandeling begint met een intake gesprek om te bepalen hoe de klachten het best aangepakt kunnen worden en hoeveel behandelingen er naar schatting nodig zijn.
Daarnaast kunnen er adviezen gegeven worden over het zelf aanpakken van de klachten en het voorkomen ervan in de toekomst. De kosten per sessie zijn € 60,=.
Indien je direct 3 sessies boekt betaal je in totaal € 150,=.