Behandelingen

Iedereen, sporter of niet-sporter, kan een blessure oplopen. Veel mensen hebben dit ook wel eens gehad. Sommige blessures verdwijnen vanzelf, andere zijn hardnekkiger en blijven telkens terugkomen, of zijn zodanig dat men er continue mee geconfronteerd wordt. Zo’ n blessure kan dan je dagelijkse leven gaan beheersen, of zelfs het normaal functioneren belemmeren.
Het is een veelvoorkomende reden voor ziekteverzuim en daarmee een grote kostenpost voor werkgevers..
Uiteraard is het voorkomen van blessures het belangrijkste, maar als je er eenmaal een hebt wil je graag zo snel en professioneel mogelijk behandeld worden.
Dan ben je hier aan het goede adres; je kunt hier terecht voor het laten behandelen van blessures, maar ook voor adviezen om ze te voorkomen. Bijvoorbeeld als je op een verantwoorde manier (weer) wilt beginnen met sporten.
Het is belangrijk om bij het krijgen van een blessure hier niet te lang mee te blijven lopen. Hoe sneller je het namelijk laat behandelen, des te sneller is vaak het herstel.
Voor de blessurebehandelingen zijn er in principe twee mogelijkheden:
De Bowen-techniek of Sportmassage.
Belangrijk is om de oorzaak van een klacht te behandelen en niet de symptomen.
De plaats waar de pijn/klacht zich openbaart is niet per definitie de plaats waar de oorzaak zit.
Ervaring en goede kennis van het menselijk lichaam zijn nodig om de klachten adequaat te behandelen. Je moet als het ware het lichaam aanvoelen. Het eindeloos blijven doorbehandelen zonder dat je enige vooruitgang boekt is zinloos.
Heel veel mensen lopen bijvoorbeeld met schouderklachten rond. Helaas worden deze vaak niet goed behandeld, waardoor men uiteindelijk doorgestuurd wordt naar een specialist. Die zal meestal beginnen met het toedienen van (een) injectie(s). Mijn advies: NOOIT doen!! Dit maakt meer kapot dan je lief is en doet niets aan de oorzaak.
Uiteindelijk wordt bij uitblijvend resultaat overgegaan tot operatief ingrijpen, wat uiteindelijk nog stééds niets doet aan de oorzaak. Met de juiste behandeling zijn deze klachten heel doeltreffend te behandelen. Dat geldt uiteraard ook voor andere blessures.
Loopt u rond met (pijn)klachten, heeft u geen resultaat met uw huidige behandelingen, bent u ‘uitbehandeld’, heeft u een afspraak voor een injectie of een operatie, of misschien heeft u al een of meerdere injecties gehad en nog steeds geen verbetering?
Wellicht is er ook voor u nog een alternatief!
Bel vrijblijvend voor advies, of een afspraak.