Atlas Reconnection

Atlas is de Oudgriekse naam voor ‘de drager’. De Griekse God Atlas droeg het hemelgewelf op zijn schouders. Onze eigen atlas, de bovenste halswervel (C1) is ook ‘de drager’, namelijk van ons hoofd. Deze atlas heeft een zeer prominente rol in het lichaam. Alles hangt als het ware aan de atlas. Daarom is het zo belangrijk dat deze in de juiste positie staat, wat bij het merendeel van de mensen niet het geval is. Dat kan direct of indirect tot veel uiteenlopende klachten leiden. Ondanks dat ik met het rechtzetten van de atlas niet direct de eventuele klachten behandel, is het vaak een eerste (grote) stap in het proces van herstel. Vele mensen hebben na een lang traject van vele therapeuten en/ of therapiën eindelijk een doorbraak ervaren na de atlasbehandeling. Zelfs na vele jaren met (ernstige) klachten.

Mijn geschiedenis:

In 2008 heb ik de officiële opleiding van AtlasPROfilax Zwitserland gevolgd, waarna ik vele mensen heb mogen behandelen met regelmatig wonderbaarlijke resultaten. De behandeling volgens de AtlasPROfilaxmethode wordt uitgevoerd met een speciaal daarvoor ontwikkeld apparaat. Begin 2019 ontdekte ik dat ik in staat ben om deze behandeling op een energetische manier uit te voeren, dat wil dus zeggen, zonder gebruik te maken van een apparaat. Inmiddels heb ik daar al veel ervaring mee opgedaan en kan concluderen dat deze energetische methode sowieso hetzelfde resultaat heeft voor wat betreft het in de juiste positie komen van de atlas, maar daarnaast ook een veel diepgaander effect op meerdere niveau’s. De behandelingen in mijn praktijk worden uitsluitend nog energetisch, dus zonder apparaat, uitgevoerd.

De behandeling:

Bij de eerste afspraak krijgt u uitleg wat de behandeling inhoud en wat u kunt verwachten aan reacties en dergelijke. Aangezien ik dit erg belangrijk vind, neem ik hier ruim de tijd voor en heeft u de mogelijkeid om al uw vragen te stellen.

Daarna vult u een registratieformulier in, waar onder andere uw klachten en problemen op vermeld kunnen worden, die we vervolgens bespreken.

Dan volgt er een controle om de stand van de atlas te bepalen.

En dan vindt de ceremonie plaats; Hierbij gaat u op de bank liggen, met een oogmasker op om alle visuele prikkels buiten te sluiten. Tijdens de ceremonie maak ik gebruik van o.a. klanken en geuren, al dan niet in de vorm van Sjamanistische rituelen. Veel mensen ervaren het als een ‘reis’ waarin ze in een diepe staat van ontspanning komen.

Na afloop krijgt u de gelegenheid om uw ‘nieuwe toestand’ te ervaren en uw ‘reis’ te bespreken.

Tenslotte sluiten we af met het maken van een vervolgafspraak (plusminus 4 weken later).

Alles bij elkaar duurt ruim een uur.
In principe kunt u daarna gewoon weer alles doen, zonder beperkingen.
De behandeling gebeurt altijd één op één. Alleen bij jonge kinderen wordt de behandeling uitgevoerd in het bijzijn van één van de ouders of begeleiders.
Er is een mogelijkheid om met maximaal twee personen tegelijkertijd de behandeling te ondergaan. Neem contact op voor de voorwaarden.

Vervolg afspraak
Normaal gesproken is één behandeling voldoende. Bij de 2e afspraak, na ongeveer 4 weken, wordt de stand van de Atlas gecontroleerd en krijgt u, indien nodig, adviezen hoe het verdere veranderingsproces te ondersteunen. Daarnaast heeft u nog de mogelijkheid om vragen te stellen met betrekking tot de behandeling. Deze controle-afspraak is dus een belangrijk onderdeel van de gehele behandeling.

Behandeling van dieren
Het energetisch corrigeren van de atlas maakt het mogelijk om ook dieren te behandelen.
Dieren hebben namelijk ook te maken met een scheefstand van de atlas met alle gevolgen van dien. Veel honden bijvoorbeeld krijgen vroeg of laat te maken met heupklachten. Ook daar zie je dat een scheefstand van de atlas een compensatie geeft in het bekkengebied waardoor er spanning ontstaat en daarmee extra slijtage. Ook veel paarden  kampen met problemen aan de wervelkolom. Ideaal is om deze behandeling preventief toe te passen, om te voorkomen dat er klachten gaan ontstaan a.g.v. de atlas-scheefstand. Voor meer informatie over de behandeling van uw dier(en) kunt u telefonisch contact opnemen (020-612 05 19 / 06-570 39 120)

Energetische behandeling

Aangezien de behandeling veel meer doet dan alleen de atlas rechtzetten, is er ook de mogelijkheid om een energetische behandeling te ondergaan zonder daarbij de atlas te corrigeren, of als vervolg op de atlas reconnection behandeling. Zie voor meer informatie hierover op: energetische behandeling.

Groepsceremonies 

De energie waarmee ik mag werken is bijzonder krachtig. Inmiddels weet ik dat het mogelijk is om meerdere mensen tegelijk te behandelen, zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit of effectiviteit. Het aantal mensen dat ik tegelijk kan behandelen is daarbij niet van belang. Mijn eigen praktijk heeft niet de mogelijkheid om meerdere mensen tegelijk te kunnen behandelen.  Wilt u met een eigen groep (minimaal 5 mensen) een ceremonie organiseren en heeft u daarvoor een geschikte ruimte, neem dan telefonisch contact op voor de mogelijkheden.

Graag tot ziens!

Felix Baas