de Bowen techniek

Wat doet het?

De Bowen-techniek is een hele zachte, subtiele behandelvorm; door middel van zachte 9rolbewegingen, uitgevoerd met de vingers op specifieke plekken, wordt het lichaam aangezet tot zelfherstel. Het is een niet-klachtgerichte behandelvorm. Dat betekent dat een behandeling altijd invloed heeft op het gehéle lichaam en niet specifiek op één klacht. De behandeling kan door de kleding uitgevoerd worden. Uitkleden is daarom dus niet noodzakelijk. In principe kan je met deze techniek alle klachten behandelen. Chronische klachten hebben over het algemeen meer tijd nodig. Je moet daarvoor rekening houden met tenminste 3 tot 5 behandelingen.

Acute klachten

Bij acute klachten (enkel verzwikken, aanrijding met auto, val met de  fiets, whiplash, enz.) is het belangrijk zo snel mogelijk een behandeling te ondergaan. In de meeste gevallen is dan, afhankelijk van de ernst, één behandeling al voldoende en merk je snel herstel. Hoe langer je wacht hoe meer behandelingen je nodig hebt en des te langer is de hersteltijd.

Geen andere behandelingen

Omdat de Bowen behandeling zeer subtiel is laat het zich niet combineren met andere behandelingen. Het is júist de zachtheid van de behandeling waar het lichaam op reageert. Als je daarnaast andere behandelingen zou doen, krijgt het lichaam zoveel prikkels dat het effect van de Bowen techniek teniet wordt gedaan.

(Top) sporters

Met name voor (top)sporters is de Bowen techniek een interessante behandelvorm:11
De behandeling zorgt voor zeer snel herstel bij blessures en dat is uiteindelijk wat je wilt als je actief sport. Maar ook zonder blessures kan, na bijvoorbeeld een wedstrijd of zware training, een behandeling zorgen voor sneller herstel en een betere belastbaarheid.