Sportmassage

Dit is een diepe, intensieve massage die wordt toegepast om vastzittende spieren los te maken.deep-tissue-massage1-300x300
Ook voor de blessure-behandelingen wordt deze massagevorm gebruikt, eventueel in combinatie met andere technieken.
Heel veel klachten en blessures zijn met deze behandelvorm zeer goed te behandelen. Blijf dus vooral niet te lang rondlopen met uw klachten!
Hoe eerder men er bij is, hoe minder behandelingen er doorgaans nodig zijn. Bovendien zijn de behandelingen dan meestal ook minder pijnlijk!

Rekoefeningen

Een belangrijk onderdeel van het herstelproces bij blessures is het doen van rekoefeningen. De 40klachten worden namelijk vaak veroorzaakt door spieren die én verhard zijn, én verkort. Deze verkorte spieren trekken, via de pezen, aan de aanhechtingen. Dat is dan ook meestal de plaats waar de pijn zich openbaart. Door middel van massages kan je ervoor zorgen dat de verharding in de spier vermindert; door het wegwerken van de opgehoopte afvalstoffen stimuleer je namelijk ook de doorbloeding. En een goede doorbloeding is essentieel voor de spieren om optimaal te kunnen functioneren.  Met massages kun je echter de spieren niet langer maken. Dat is dus iets wat men zelf moet doen. Maar soms zijn de spieren zó verhard, dat rekken extra kracht uitoefent op de aanhechtingen41 en daarmee de klachten juist erger maakt. Het is dus belangrijk er eerst voor te zorgen dat de spieren voldoende losgemaakt zijn. Daarná kan begonnen worden met de rekoefeningen. Deze moeten altijd rustig en gecontroleerd worden uitgevoerd. Mensen die geen of weinig ervaring hebben met rekoefeningen kunnen dat het beste onder begeleiding doen, om te voorkomen dat men ze verkeerd uitvoert en daarmee de klachten verergert.
Wilt u liever onder begeleiding rekoefeningen doen?