Tennis arm

“Maar ik tennis helemaal niet!” Die opmerking hoor je vaak als mensen de ‘diagnose’ tennisarm  te horen krijgen. Bij een tennisarm is er sprake van pijn aan de buitenzijde van de elleboog. Iets wat in de tennissport vaak voorkomt vanwege de manier
waarop de elleboog belast wordt tatijdens de sport. Maar er zijn nog heel veel andere manieren om een tenniselleboog op te lopen. Eén van de symptomen is dat het strekken van de arm erg pijnlijk is en moeilijk gaat. De elleboog kan ook warm aanvoelen en zelfs gezwollen zijn. De klachten ontwikkelen zich meestal geleidelijk. Er kan dus langere tijd overheen gaan voor dat het een serieus probleem wordt.

De behandeling:

Bij deze blessure moeten de spieren aan de bovenzijde van de onderarm losgemaakt worden. Dat is meestal vrij pijnlijk en moet dus rustig opgebouwd worden. Afhankelijk van de ernst, zou er na 3 behandelingen al een duidelijke verbetering waar te nemen moeten zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat de elleboog dan weer normaal belastbaar is. Dat heeft meer tijd nodig. Het rekken van de spieren is lastig maar wel mogelijk. Dat moet wel onder begeleiding gebeuren, omdat bij verkeerde uitvoering de klachten weer kunnen verergeren.